Healing

Healing is de oudste vorm van het herstellen van ons zelfhelende vermogen. Het heeft een helende werking op het bewustzijn en brengt de geest in balans met het lichaam.

Stimuleren van het zelfhelende vermogen

Tijdens ons leven verwerken we niet altijd onze emoties 100% en blokkeren daarmee een stukje energie. Het optimaal laten stromen van de lichaamsenergie zorgt voor een goede balans en optimale wisselwerking tussen geest en lichaam. Door het opheffen, loslaten en bewust worden van emotionele en geestelijke blokkades, onbewuste gedachten en processen wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam gestimuleerd en wordt je meer en meer bewust van jouw werkelijkheid.

In onze werkelijkheid leven we in onze eigen flow, leven vanuit liefde en vertrouwen. We leven in plaats van overleven. We voelen ons gewaardeerd, zeker, veilig, zelfbewust, et cetera. Vaak zijn we echter onbewust gaan hechten aan illusies, patronen en andere overlevingsmechanismen.

Angst, verdriet, onzekerheid en dergelijke zijn illusies en behoren tot de negatieve gedachtenpatronen die wij vanuit onwetendheid ontwikkelen. Het ego en onze persoonlijkheid zijn onze hulpbronnen om met deze illusies te kunnen overleven. Echter vaak zijn we onbewust gaan hechten aan deze patronen en overlevingsmechanismen en zijn we vergeten dat ons innerlijk Ik meer aandacht nodig heeft.

Bewustwording

Bewustwording kan helpen de vergeten verbinding met jezelf te herstellen. Bewust wordt je door de aandacht naar binnen te richten, stil te zijn en te voelen en te ervaren. Sat Nam Rasayan.

  • Sat Nam Rasayan is een meditatieve healingkunst uit de kundalini yoga traditie;
  • Sat Nam rasayan is de leer van de stilte;
  • Sat Nam Rasayan healing gebeurd vanuit meditatieve toestand van de healer die hierin is getraind.

Kundalini yoga

Kundalini yoga vormt de basis van de Sat Nam Rasayan en ook van alle andere yogavormen. Een mens kan niet een bepaalde vorm van verhoogd bewustzijn bereiken zonder dat kundalini daar direct of indirect bij betrokken is. Kundalini yoga wordt daarom ook wel de snelweg naar verhoogd bewustzijn genoemd. De kundalini yoga houdingen gaan altijd samen met mudra’s (handhoudingen), ademhaling, meditatie, concentratie, training en mantra’s (spreuk met intentie zoals een gebed).

De oude technieken van de kundalini yoga stonden vroeger niet op schrift, omdat de technieken een zeer sterke werking hadden, werden ze doorgegeven door leraren om verwatering te voorkomen. 500 Jaar geleden werden veel technieken in India en China opnieuw ontdekt. Sinds 1969 is er in het westen een unieke mogelijkheid spontaan en zonder geheimzinnigheid en persoonlijkheidscultus kundalini yoga te leren. Yogi Bagjan is de eerste leraar geweest die in alle openheid les is gaan geven op een manier die is aangepast aan het westerse leeftempo. Sindsdien is deze yogavorm weer toegankelijk voor iedereen. De kundalini yoga leer van Yogi Bhajan is een unieke bron van kennis en geeft inzicht in de manier waarop in deze technieken in vroegere tijden werden gebruikt bij lichamelijke en mentale therapie├źn. Zelf hebben wij geen les meer gehad van Yogi Bhajan maar van Guru Dev en Sven Butz. Wij zijn dankbaar dat we van hun kennis en vaardigheden hebben mogen leren.

Neem contact op

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem even contact met ons op.

Neem contact op
Share